Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

HELLENIC AMERICAN UNIVERSITY:ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΑΪΜΟΥ ΠΤΥΧΙΑ...


"Το Hellenic American University,φέρεται να λειτουργεί και υπό την αιγίδατης Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.Το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριοπαρέχει πτυχία μέσω τουHellenic American University των ΗΠΑ....Ωστόσο το τελευταίο,όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι ιδιοκτήτεςτου στην επίσημη ιστοθέση τουαπλώς έχει αποκτήσει από την πολιτείατου Νιου Χαμσάιρ το δικαίωμα απόδοσηςπανεπιστημιακών τίτλων,δεν έχει όμως καμίαεκπαιδευτική δραστηριότητα στις ΗΠΑ,αλλά μόνο στην Ελλάδα! Στις ΗΠΑ διατηρεί μόνο μια τυπική έδρα,σε κτίριο όπου βρίσκεταιτο κτηματομεσιτικό γραφείο του Ταμίατου ΔΣ του Εκπαιδευτηρίουκ William Kanteres.
Μάλιστα, ο πρόεδρός του(και πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης)Κρις Σπύρου, αναφέρει στην ίδια ιστοθέση ότι αποσκοπούσε στη«δημιουργία και ανάπτυξηενός Παγκόσμιου Αμερικανικού Πανεπιστημίουμε αναγνωρισμένη από τις ΗΠΑ δυνατότητα απονομής πτυχίωνκαι με τις εκπαιδευτικές του εγκαταστάσειςνα βρίσκονται στην Αθήνα»!
Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑπου εφεραν το θεμα στην επικαιροτητα(Τάσ.Κουράκης, Περ.Κοροβέσης και Γρηγ.Ψαριανός),είναι ολοφάνερο ότι πρόκειταιγια πανεπιστήμιο σφραγίδα,που εκμεταλλεύεται το καθεστώς ασυδοσίας,ενώ παρόλα αυτά, και παρά το γεγονόςότι έχουν υπάρξει ακόμη και καταγγελίεςγια παραπλανητική διαφήμιση(αφού ρητά δηλώνει «δεν είμαστε εργαστήρι,είμαστε πραγματικό πανεπιστήμιοπου ανήκει πλήρως στο Αμερικανικό ΣύστημαΤριτοβάθμιας Εκπαίδευσης των ΗΠΑ»)οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αδρανούν.Μάλιστα, η ΓΓ Καταναλωτήείχε διεξάγει έρευναγια το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο,τα αποτελέσματα της οποίας ζητούννα δημοσιοποιηθούν οι βουλευτές.
Y.Γ Κατα ποσο τα Πανεπιστημια της Σκωτιαςπου συνεργαζονται με ΕλληνικαΙδιωτικα Εκπαιδευτικα Ιδρυματα,μπορουν να δινουν στους σπουδαστες τους πτυχια,τα οποια συμφωνα με την κοινωτικη οδηγιαθα πρεπει να αναγνωριζει και η Ελλαδα;;;Ειναι εφικτο κατι τετοιο;;;Τα ματια σας 14...Ερχονται κι'αλλες αποκλαυψεις σε λιγο καιρο...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουράκης επίσης κατέθεσε ερώτηση ζητώντας να αναγνωριστεί επιλεκτικά η προυπηρεσία όσων ήταν καθηγητές στις σχολές του ΟΑΕΔ.

Τι αξιοπιστία έχει λοιπόν μία ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με την εκπαίδευση, και μάλιστα την τριτοβάθμια;

libertarian είπε...

το πρόγραμμα σπουδών του πάντως δεν μου φάνηκε μαϊμού. "If it looks like a duck and sounds like a duck, it’s probably a duck" ανεξάρτητα αν το αναγνωρίζει το Κράτος ή ο Συριζα. Δεν είναι το Κράτος που θα κρίνει την αξία των πτυχίων αλλά η Αγορά. Δεν μπα να κάνει τούμπες το Κράτος, αν ο εργοδότης θεωρεί ότι δεν έχεις τις γνώσεις να κάνεις αυτό που ζητάει δεν θα σε προσλάβει. Αντίστοιχα αν θεωρεί ότι τις έχεις πάλι δεν τον νοιάζει η άποψη του Κράτους.