Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

ist studies


O/H Narsil, γράφει " Ήρθε η ώρα να πάρω το φτυάρι. Και την περίμενα αυτή την ώρα εδώ και καιρό (θα καταλάβετε τι εννοώ...). Βασικά, εγώ προγραμματιστής είμαι. Πάντα λίγο-πολύ αυτό έκανα, το πρώτο μου πτυχείο (στην Αγγλία) αυτό ήταν, και τελικά αυτό το πράγμα ακριβώς κάνω και τώρα ως δουλειά. Το γουστάρω, μου αρέσει, πληρώνομαι για αυτό, άρα είμαστε όλοι υχαριστημένοι. Παρόλα αυτά, περίπου ένα χρόνο πριν θέλησα και εγώ σαν παιδί να κάνω ένα master. "
Λίγο για να μην πάω ακόμα στρατό, λίγο επειδή τέλος πάντων αυτό ήθελα, ζήτω και άρχισα να ψάχνω. Και καθώς έβλεπα στην τηλεόραση όοολες αυτές τις διαφημίσεις για τα διάφορα φοβερά και τρομερά Universities (sic) που λειτουργούν στην Ελλάδα και δίνουν αγγλικά πτυχεία, είπα να το δοκιμάσω και να μην χρειάζεται να φεύγω για άλλη μια φορά για του διαόλου τη μάνα. Η Αθήνα με περίμενε!
... Μέχρι που συνειδητοποίησα ότι το να βρείς computer science master στην πιάτσα ήταν αδύνατο. Όχι στην Ελλάδα. Ότι υπήρχε ήταν καρα-κιτσαρία, για πρώτο πτυχείο από άλλο τομέα. Οπότε είπα να πάρω το μεταπτυχιακό μου σε κάτι διαφορετικό, έτσι ρε γαμώτο για να έχω το edge. ΜΒΑ, καμιά σχέση με το γνωστό πρωτάθλημα basket, οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Έλα, εγώ θέλω να διοικώ. Καλό ακούγεται.
Έκανα λοιπόν που λές, ευγενικέ αναγνώστη, τη γύρα στην αγορά (γνωστή και ως "πιάτσα" στους μυημένους...). Από επαρχία παιδί, δεν ήμουν απόλυτα προετοιμασμένος για αυτά που είδαν τα αυτιά και άκουσαν τα μάτια μου - από κουζινίτσα δίπλα στις αίθουσες, προγράμματα σπουδών που γίνονταν "ότι ώρα θέλετε ρε παιδιά", μέχρι και κάτι περίεργα κτήρια που δεν θα ήθελα από κάτω να περάσω, όχι να κάνω μαθήματα μέσα.
Τέλων πάντων (tm) τελικώς κατέληξα στο IST Studies. Kάπως πιο σοβαρό μου φάνηκε το logo του, είχε και πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση, δεν είναι αυτές αρκετές ενδείξεις; Πολλά μου είπαν όταν πήγα, για μαθήματα στα Αγγλικά, εντάξει δεν χρειαζόταν προηγούμενες οικονομικές σπουδές - θα έφτανα κάποτε το επίπεδο των συμφοιτητών μου - 10% επιτρεπόμενες απουσίες, εργασίες και job finding agencies που είχαν, πτυχιακές, τέλων πάντων το έφαγα. Αγγλικό (και άρα, ισοδύναμο) πτυχίο έδινε, άρα... Ζήτω κι έγινα φοιτητής (πάλι). Όλα αυτά, ένα-ενάμιση χρόνο πριν.
Χαχαχα. *πεθαίνει στο γέλιο* Μαθήμα στα Αγγλικά; Ίσως, τα πρώτα λεπτά της πρώτης εβδομάδας, ίσως. Μετά, το 80% περιείχε μεν κάποια αγγλικά buzzwords (internet, stock market, revenues, κλπ), αλλά ήταν τόσο αγγλικό όσο και οι μεταφρασμένες μεξικάνικες σαπουνόπερες που βλέπει η μάνα μου. Και τι να κάνεις αγγλικά όταν το 70% των φοιτητών είναι στο επίπεδο καμακιού σε παραλία ("I speak english good") και οι αφηρημένες έννοιες ήταν λιγουλάκι no-no κατά τον λαϊκό όρο; Και δεν φταίνε φυσικά κανείς εκτός από τους δήθεν κουστουμαρισμένους τύπους που την διαφημίζουν τη δουλειά ως το αντίστοιχο αγγλικού πανεπιστημίου.
Προηγούμενα πτυχία;;; *πιάνει το στομάχι του* Τουλάχιστο τα μισά άτομα (φυσικά μαζί και με εμένα) δεν ήξεραν -τίποτα- από οικονομικά, ασχέτως πρώτου bachelor's. Οπότε από τις πρώτες εβδομάδες έβλεπες άτομα με bachelor's σε οικονομικά, μάρκετινγκ, κλπ στην ίδια ακριβώς μοίρα και γνώσεις με κομπιουτεράδες, φαρμακοποιούς, γεωπόνους (!), μπάρμεν (ναι, σοβαρα), και εννοείται και η μεγάλη πρωτοτυπία, πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο, άτομα ΧΩΡΙΣ πρώτο πτυχείο ακόμα να κάνουν μεταπτυχιακό! Φοβερό, έτσι;
Τέλως πάντων, έτσι κι αλλιώς πάει το πρώτο τρίμηνο έτσι όπως πήγε... φτάνουμε χριστούγεννα, οπότε άντε λέει να γράψουμε εξετάσεις. Ωραίος και αγχωμένος εγώ - σιχαίνομαι τις εξετάσεις γαμώτο - διαβάζω πέντε πράγματα γιατί μας είχαν πει πολλά, δύσκολα, πολλοί μένουν, τέσσερα μαθήματα maximum χάνεις όλο το χρόνο και τελείωσαν όλα, κλπ. Πάω λοιπόν με ένα φιλαράκι να γράψουμε, το πρώτο πρώτο μάθημα βασικά ήταν να πάρουμε ένα ισολογισμό και να βρούμε/ερμηνεύσουμε κάποιους λόγους μέσα του. Ως εδώ καλα, παρά το άγχος.
Το χάος. Όσο γράφαμε το μάθημα είδα.. τα είδα όλα. Άτομα να σηκώνοντα, να περπατάνε ανοικτά στο άλλο άκρο τις αίθουσας για να συζητήσουν τις ερωτήσεις με άλλους. Τον καθηγητή μετά από την πρώτη ώρα να ρωτάει την τάξη στα ίσια "Βρήκατε όλοι στην ερώτηση δύο, 4.2 billion?" και να κάνει διευκρινίσεις όπως "το ένα billion έχει 1000 million, έτσι;". Σε μεταπτυχιακό!! Τελικά όπως ίσως μαντέψατε, δεν έμεινα στο μάθημα αυτό. Α, πολύς κόσμος δεν ήξερε να χρησιμοποιήσει τα κομπιουτεράκια τους (scientific calculator όλα τους, φυσικά, από 10 χιλιάρικα και πάνω) και χρειαζόνταν βοήθεια απ'τον καθηγητή για να κάνουν τις διαιρέσεις.
Περνάγανε οι μήνες, και μερικά απλά γεγονότα σιγά-σιγά έκαναν την εμφάνισή τους. Όπως, π.χ. το γεγονός ότι οι επιδόσεις των φοιτητών δεν έχουν σχέση ένα-προς-ένα με τα αποτελέσματά τους. Άν ο μπαμπάς σου είναι manager σε εταιρία, πολύυυ χλωμό να χάσεις έστω και μάθημα. Είναι τσάμπα διαφήμιση για τη σχολή να λέει ο μπαμπάς ότι ο γιόκας του πήρε distinction από το IST Studies σε τελική ανάλυση. Έπεσε φάση την προηγούμενη χρονιά σε φίλο μου που δουλεύει ήδη λογιστής (και ξέρει τι κάνει) να γράφει το τελευταίο μάθημα μαζί με γιο βουλευτή που δεν ήξερε -τίποτα-. Χωρίς υπερβολή, τίποτα. Ο τύπος πήρε την κόλλα του φίλου μου και άρχισε να γράφει από λευκή σελίδα, στο τελευταίο μισάωρο. Πήρε Α στο μάθημα. Ο φίλος μου κόπηκε. Το συμβάν έχει γίνει verify από ανεξάρτητους τρίτους από τότε.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι απουσίες άρχισαν να αυξάνονται - όχι, δεν μένεις με 10% απουσίες. Τσου. Μάλιστα όταν χτύπησαν και οι ζέστες, συντριπτικό μέρος του μαθητικού πληθυσμού άρχισε να έρχεται λιγότερο και λιγότερο στα μαθήματα - και ταυτόχρονα, ακόμα μεγαλύτερα αυτράπελα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους όσο πλησιάζαμε στην κορύφωση αυτή κάθε μεταπτυχιακού που ονομάζεται... πτυχιακή. Thesis.
Χαχαχαχα. Απίστευτες φάσεις. Το απέραντο copy&paste - ο μεγάλος σύμμαχός σου το ctrl-v, φίλε μου αναγνώστη. Η ιδέα της πρωτότυπης πτυχιακής στην Ελλάδα των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι αντίστοιχη αυτής των ΟΥΦΟ που κλέβουν αγελάδες για να τις μελετήσουν - ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική, αλλά μάλλον επιστημονική φαντασία παρά κάτι που συμβαίνει, άν ξέρετε τι εννοώ. Αφού έπεσε μελέτη των κορυφαίων (ο Θεός να τις κάνει...) πτυχιακών προηγούμενων χρόνων, και να βλέπεις το εξής εκπληκτικό - ολόκληρες ΣΕΛΙΔΕΣ - όχι μια παράγραφος ή τρείς, έτσι; - να είναι τόσο ακριβή αντίγραφα η μια τις άλλης, που ούτε τα fonts ή τα γραφήματα δεν έκαναν τον κόπο να αλλάξουν στο παραμικρό. Φανταστήτε 10 σελίδες-κόπιες, σαν πειρατικά CD στη Στουρνάρη.
Σε τελική ανάλυση, έφτασε και πέρασε και η μέρα των παρουσιάσεων των πτυχιακών - βασικά, η ιδέα είναι ότι βάζεις ένα κουστούμι κι εσύ σαν μελλοντικός επιχειρηματίας και στέλεχος, και πάς να διαβάσεις μέρη από την εργασία σου - υποτίθεται πας να εξηγήσεις, αλλά το 90% τουλάχιστο των φοιτητών δεν ξέρουν τι έχουν γράψει, και το 5% δεν έχουν καν διαβάσει αυτό που έχουν γράψει - και δεν έχει σημασία έτσι κι αλλιώς, γιατί αυτοί στους οποίους κάνεις την παρουσιασή σου δεν ακούνε μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, κάνει και ζέστη.... Βάζουν λοιπόν το PowerPoint να τρέχει τα κλασσικά templates από τα έτοιμα, με κείμενο pasted μέσα τους - εξάλλου, τί είναι λίγο paste ακόμα; Αμαρτία απ'το Θεό να σταματήσουμε εδώ. Χειροκροτήματα/επόμενος στο τέλος.
Και φυσικά, τελικά, οι βαθμοί. Οι οποίου δεν ανακοινώνονται - όχι τα γραπτά να δείς, ούτε καν τους βαθμούς σου. Τέτοια διαφάνεια. :) Απλά σου λένε αν πέρασες/αν έμεινες. Και φυσικά όπως ξέραμε μήνες πριν, ΟΥΤΕ ΕΝΑ άτομο που είχε συγγενείς σε μεγάλες επιχειρήσεις δεν έχασε ΟΥΤΕ ΕΝΑ μάθημα, έστω κι αν δεν ερχόταν μια φορά το μήνα και ήταν κοινώς γνωστό ότι δεν ήξερε σχεδόν τίποτα, ούτε καν αγγλικά, και ούτε καν βοηθούσε την ομάδα του στις ομαδικές εργασίες στο παραμικρό για ολόκληρα τρίμηνα.
Έτσι για να ικανοποιήσω την περιέργεια κάποιων, πέρασα όλα τα μαθήματα και σε καλή σειρά - βασικά, επειδή ξέρω καλά αγγλικά. Οικονομικά ούτε πριν ήξερα, ούτε και τώρα ξέρω. Αλλά έχω μεταπτυχιακό στην διοίκηση επιχειρήσεων κατά τα άλλα. Και πάλι, μπορώ να ορκιστώ ότι υπάρχουν πολλά άτομα που ξέρουν ακόμα λιγότερα, και έχουν μερισσότερα του ενός πτυχία στον τομέα, και που αύριο (ή και σήμερα, ας είμαι ειλικρινής...) θα είναι μανατζαραίοι. Ζήτω.
Τα χάλια της ελληνικής παιδίας στο πανεπιστημιακό επίπεδο, είναι δυστυχώς απίστευτα. Ακατανόμαστα, ανεξέλεκτα. Πραγματικά, αν και δεν έχω κανένα κίνητρο να το κάνω, δεν μπορώ να βρώ τις λέξεις για να απευθείνω μεγαλύτερη κατηγορία στα όσα συμβαίνουν. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, κανείς πολιτικός δεν πρόκειται να αναλάβει το πολιτικό κόστος να βάλει ένα τέλος - όλες οι μαμάδες θα επαναστατούσαν με την ιδέα ότι οι πανένδοξοί τους σπόροι μπορεί να ΜΗΝ πάρουν πανεπιστημιακό πτυχίο. Αλλά μα το Δία ρε γαμώτο, αφού ΔΕΝ μπορούν, αφού ΔΕΝ έχουν μάθει να διαβάζουν και να κάνουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ προσπάθεια, αφού ουτε ΚΑΝ αγγλικά δεν ξέρουν, αφού ΔΕΝ έχουν σχέση με οικονομικές επιστήμες, τι κάνουν σε αγγλικό ίδρυμα σοβαρών, υποτίθεται, σκοπών; Αφού δεν έχουν καν στατιστικές γνώσεις μαθηματικών δευτέρας λυκείου ή και βασικότερες ακόμα γνώσεις, τι πάνε να μάθουν regression analysis;
Και καλά αυτοί, λογικό και ευνόητο να θέλουν να πάρουν πτυχείο και να πάρουν χρήμα (άσχετο αν θα πάρουν) - οι φιλοδοξία καλή είναι, και στο κάτω κάτω ποιος σκέφτεται τα παραπάνω για τον εαυτό τους; Κανείς. Αλλά ρε να πάρει, που είναι οι εξωτερικοί, αντικειμενικοί, αυστηροί έλεγχοι ώστε αν ΔΕΝ ξέρεις να ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΡΤΙ; Γιατί τώρα, τα χαρτιά δεν σημαίνουν τίποτα. Αν θέλετε υπενθύμηση, απλά σκεφτείτε το φοβερό "το ένα billion έχει 1000 million, έτσι;".
Και αυτό το σύστημα παράγει οικονομολόγους, κομπιουτεράδες, ότι θέλετε. -- Αληθινή ιστορία: Χρειαζόμασταν ένα spreadsheet πρόγραμα σε κάποια φάση, σαν το Εxcel, και είχα κατεβάσει την shareware έκδοσή του, και το crack για να μην γίνεται expire μετά απο 30 μέρες. Οπότε μιλάω με συμφοιτητή μου, κάτοχο bachelor σε computer science.. "Να θυμηθώ να σου δώσω το crack" του λέω. "Α, καλά, να σου φέρω ένα άδειο CD αύριο", μου λέει. "Ρε, είναι 14 kilobytes" τον ενημερώνω. "Δηλαδή, χωράει σε ένα CD;" με ρωτάει αφοπλιστικά.
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ COMPUTER SCIENCE!!! Αυτά, κύριοι και κυρίες. Με τις υγείες μας. :)

===============================================
Αλλο post se forum by elol@mail.gr



  • τι θα λεγατε αν ξερατε κ μπορουσατε να αποδειξετε(καρφωνοντας αλλους?) οτι μια σχολη που εχετε πληρωσει καπου 6χιλ ε το χρονο περναει ατομα ,αν θελει κ ας μην γραφουν πανω απο βαση κ αλλους τους αφηνει για προσωπικους λογους?-ναι οκ παντου γινονται αυτα,αλλα δεν γινεται να ειναι μονο σε καποιους ελαστικοι κ για τους αλλους τιποτα...

  • τι θα κανατε αν σας εκοβαν σε μαθημα με εργασια μονο που βαθμολογηθηκε με ασσο ενω παρομοια-οχι αντιγραφη- εργασια εχει παρει 60-80%?κ οταν ζητησεις αναβαθμολογηση ενας υπευθυνος/ανευθυνος που δεν εχει ιδεα για το μαθημα κοιταζει μονο αν εγινε λαθος βαθμολογιας στο χαρτι της εργασιας κ στο δικο τους που εχουν ολες μαζι τις βαθμολογιες κ οχι να βρεθει ενας καθηγητης που εχει ιδεα απο το μαθημα κ να ξαναδει την εργασια? και οταν βρεθει ενας τετοιος καταλαβαινει οτι εβαλε ασσο γιατι εχασαν το cd κ εντελως τυχαια να μην αλλαζει βαθμο γιατι δεν ειναι καλο-κ ας εχει περασει παρομοια εργασια σαν αριστη-... Τελος, αν αυτο το μαθημα ,κλειδωνει αλλο μαθημα ωστε να μην μπορεις να το δωσεις ξανα?αρα χ2 τα λεφτα των μαθηματων


  • ατομα που δεν ξερουν να στελνουν εμαιλ ή γενικα να μην εχουν ιδεα απο τεχνολογια, να παιρνουν πτυχιο λογο φιλικων σχεσεων με καθηγητες/διευθυντες,φτανει να μην εχουν απουσιες κ να ειναι παρων οταν γραφουν εξετασεις..


  • οταν τους κανεις report στο αντιστοιχο πανεπιστημιο κ καθυστερουν την αποφαση μηνες και στο τελος να σου λενε δεν ειναι δικο μας θεμα,πρεπει να το συζητησεις μονο με την σχολη σου?-το κολεγιο οπως κ ολα τα αλλα που ειναι στην Ελλαδα, ειναι franchise απο τα κανονικα-

49 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλα παραξενα μας τα λεσ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αμφιβάλω για όλα αυτά που λες καθότι υπήρξα φοιτητής του IST... Και δεν λέω "αποκλείεται να έγιναν όλα αυτά" γιατί μπορεί απλά να έτυχε σε σένα... Το IST είναι ένα από τα πλέον σοβαρά ιδιωτικά ιδρύματα της χώρας μας με άψογο διδακτικό και δοικητικό προσωπικό... Χάνουν μαθήματα δεκάδες άτομα σε κάθε έτος και μεταξύ αυτών παιδιά "ισχυρών" ανθρώπων όπως λες... Η διαφάνεια στη βαθμολόγηση των γραπτών είναι ένα από τα ισχυρά χαρτιά του IST... Αρκεί να αναφέρω περίπτωση γιού γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος έχει χάσει το έτος δυο φορές... Επίσης, και πτυχιακές κόβονται... Αλίμονο..! Όσο για το χαμό την ώρα της εξέτασης είναι κάτι που μπορεί να συμβεί παντού... Έχω ακούσει άπειρα για ανοιχτά βιβλία και άνετες συζητήσεις σε AΣΟΕΕ και ΠΑΠΕΙ για παράδειγμα...

Ανώνυμος είπε...

ποια διαφανεια...
πηγενε ζητα να δεις το γραπτο σου αν πειρες χαμηλο βαθμο.αν στο δωσουν,γραψε μου...
ακομη κ να στο επαναβαθμολογησουν,θα το κανουν οι ιδιοι που το καναν την 1η φορα?λες να μην καλυψουν τυχον μλκ που εκαναν?

ισχυρων ανθρωπων κ θα πηγαιναν στο ιστ?εχεις παει καθολου απο deree?

αν θες να αμφιβαλεις γι αυτα που εγιναν παμε μαζι απο κει να τα δουμε!!!
ενταξει το πτυχιο το πειρες,δεν χρειαζεται να το υποστηριζεις ακομη..

πτυχιακες κοβονται ε?μαλλον αυτες που ειχαν δηλωθει στην αρχη κ δεν τις παρεδωσαν...

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν, και να ήθελα να υποστηρίξω το πτυχίο μου γιατί να το κάνω σε σένα..? Είμαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων... Δεύτερον, αν έχεις σπουδάσει στο IST θα ξέρεις ότι τα γραπτά είναι ανώνυμα και τα οποία διορθώνονται από δυο διαφορετικούς εξεταστές... Φαντάζομαι θα έχεις ακούσει για τη μέθοδο του ανεμιστήρα ή της σκάλας στη διαδικασία διόρθωσης γραπτών στα δημόσια πανεπιστήμια... Έχω δει πολλές φορές γραπτό μου κι έχω ακούσει για άτομα που έχουν ζητήσει αναβαθμολόγηση... Το ότι ζητάς αναβαθμολόγηση δε σημαίνει ότι θα πάρεις μεγαλύτερο βαθμό, μπορεί να πάρεις και μικρότερο... Επιπλέον, εσύ μίλησες για σπουδαστές με ισχυρούς γονείς στο IST... Όσο για το Deree το μόνο που έχω να πω είναι ότι ακούγονται χειρότερα και τα τελευταία 5 χρόνια έχει χάσει περί τους 2500 σπουδστές από αυτούς που είχε..!! Και ξαναλέω... Αυτά συμβαίνουν και στα καλύτερα πανεπιστήμια... Μπορεί, ωστόσο, να έτυχαν σε σένα... Εγώ, απεναντίας, συνάντησα άψογο επαγγελματισμό..!! Και στην τελική δεν ήρθες και στο Harvard...

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα διαβαζω μονο εγω τα σχολια σου .ο καθενας μπορει να τα διαβασει εδω.
στο παραπανω θεμα του ist αναφερονται 2 διαφορετικα σκηνικα απο 2 διαφορετικα ατομα.

ναι αυτα που λες ισχυουν στα χαρτια κ μονο...
Αν θες να μαθεις ακομη περισσοτερα για τις βαθμολογησεις διαβασε κ αυτο...
ο καθηγητης του μαθηματος δινει τις βαθμολογιες στον υπευθυνο τμηματος(π.χ. Marketing,cs ktl)κ αυτος αποφασιζει αν θα αφησει ιδιο τον βαθμο ή οχι.
για ποιο λογο? γιατι πρεπει να ανεβει ο μ.ο. του τμηματος για το report Που πρεπει να δωσει...
αλλους θα τους ανεβασει κ αλλους θα τους κατεβασει αν θελει.

Ανώνυμος είπε...

re paidia, kai egw teleiwsa MBA sto IST. den einai etsi ta pragmata. egw g@mithika pragmatika gia na dwsw 20 ergasies kai tin ptyxiaki moy gia na to parw. oso anafora to copy paste poy les, to 50% tis taksis mou kopike gia ayto to logo. nai de lew yparxei mia metaxeirisi kalyteri, vevaiws kathws einai idiwtiko, ma oxi kai adiafania. eida kai stin filosofiki athinwn ti diafania yparxei. eida kai to NEW YORK COLLEGE poy o kathigitis tous leei prin tis eksetaseis ta themata. ok re paidia mi ta isopedonoyme kai ola. den kserw file moy pote piges kai ti ekanes, giati kai opws mas ta parousiazeis esy prepei na eisoun asteri ekei mesa, na fantastw me dinstinction to pires. tespa ta pragmata den einai etsi theowrw oti auta einai ypervoles. o kathenas vevaia exei tin apopsi tou.

Ανώνυμος είπε...

narsil prospathisa na sou steilw email - gia sobaro thema - kai den mporw (den erxetai) se parakalw epikoinwnhse mazi mou sto mlmloizides@gmail.com euxaristw!

Ανώνυμος είπε...

help! μπερδεύτικα βρε παιδιά.
τελειώνω τον Ιούνιο Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ και είμαι άριστη σπουδάστρια. ψάχνω από τώρα που θα πάω για bachellor και οι πληροφορίες έρχονται όλες μαζί και χωρίς λογική σειρά.
πρώτα μου είπαν για τον deree αλλά μετά μου είπαν ότι το επίπεδο σπουδών του έχει πέσει και το πτυχίο του ειναι για τα σκουπίδια αφού δεν αναγνωρίζεται από πουθενά. σκέφτομαι... δεν με ενδιαφέρει ο δημόσιος τομέας αρά και δεκάρα δεν δίνω αν αναγνωρίζεται το πτυχίο αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάρω γνώσεις τέτοιες που να μπορώ να κάνω ένα, αν όχι άριστο, αξιοπρεπές μεταπτυχιακό. μετά μου είπαν για τον athens metropolitan college που "τυχαίνει" να ανήκει στον όμιλο της σχολής μου, αλλά δεν είναι λέει το καλύτερο. και εγώ έχω μπερδευτεί πάρα πάρα πολύ.
οκ δεν μπήκα στην ΑΣΣΟΕ, τι θα γίνει θα μείνω με την βεβαίωση της ΑΚΜΗΣ;;; ειμαι για καλύτερα!

Ανώνυμος είπε...

Paidia den kserw ti lete eseis alla egw apo to IST exw mini ikanopoiimenos
To diabasma kai to ksenixti pou exei pesei den legete.
Kai ti einai auta gia Copy Paste???
Uparxei tool apo pisw poy elenxei auta ta pragmata...
Ka8e etgasia pou dineis elenxete apo enan ellina kai apostelete kai sto eksoteriko sto HERTFORDSHIRE kai dior8onete aki apo enan ka8igiti ekei. i ba8mologia bgainei mesw enos board pou ginete kate 3 mines peripou.
Min ksexnas ka8e ergasia einai se 2 copy kai se ilektroniki morfi
ena antigrafo gia ton ellina
ena gia ton agglo
kai i ilektroniki morfi gia to software pou briskei an exeis antigrapsi.
Kopikan sto tmima mou 3 ma8ites gia antigrafi sta mesa tou xronou kai den to esosan...

Egw pantos eimai Happy me tin epilogi mou!

kai oson afora ta ma8imata ola sta agglika ta kaname emeis
isws epidi imastan MBA? ti na sou pw. Pantos sta ellinika epefte mono kamia epeksigisi kanenos diskolou orou pou den mporousame na to piasoume (den eimaste oloi eksipni san esena blepeis).
Pantos ama peires Master ή Bachelor apo ekei mrabo sou eisai kai anagnwrismeni apo to kratos.
Min peis omws pou8ena oti den diabazes kai koitouses ta 8rania...

Ανώνυμος είπε...

Egw kserw oti to gamisi pou exw faei sto ist studies den legetai... twra ti malakies mou les esu.... kserw oti exw riksei 90 wres ksenuxti (4 meres vgale 2-3 wres upnou)gia na eimai stin wra mou gia ergasia...
den kserw se pia sxolh piges file.. pantws to ist dn itane...

Ανώνυμος είπε...

File ta les poly kala!!! Eimai apofoitos tou IST tis taxews tou 2000. Gyrisa ton Noemvrio apo exwteriko kai zitisa kapoia voitheia apo to idruma kai to "kai kala" grafeio apofoitwn kai diasyndesis pou "kai kala" voithaei tous apofoitous. H voitheia mideniki i epikoinwnia mideniki, meta apo 2 episkepseis mou kai allelapila tilefwnimata ta paratisa. Den mporw na pw to ktirio exei allaxei ontws moiazei me panepistimio, oi egkatastaseis foveres alla to thema einai ti ginetai epi tis ousias. Pou einai kai kala oloi autoi pou mas pipilagane ta autia kai kanan plysi egkefalou stous paterades mas na pane sto idrymataki tous giati tha exoume tin teleia epaggelmatiki apokatastasi!!!

Ανώνυμος είπε...

congrats sto palikari pou ksekinise to topic, fenete arketa leptomeris kai ilikrinis. Diavazodas ta ipolipa sxolia den me kalipsan,perioristikan se asafinies pou aposkopousan apla kai mono sto na kalipsoun to kolo tous.

anamesa sta sxolia diavasa kai gia tous provlimatismous mias arstis mathitrias sxetika me to pio panepistimio na dialeksi gia to BSc ths,kapou ekei ipothike apo tin idia oti tou Deree to ptixio ths ipan oti einai gia ta skoupidia. oson afora to sigekrimeno sxolio, san proin fititis tou deree, tha ithela apla na pos den isxi kati tetio. afto pou odos isxi einai oti to epipedo epese kapos se sxesi me paliotera xronia, alla oxi perisotero apo oti se opiodipote allo ekpedeftiko idrima idiotiko h kai kratiko. h tash ipovathmisis einai genikotero fenomeno ston xoro ths ekpedefsis kai afora kai to ekpedeftiko kai to fititiko komati. genikotera epikrati maziki xalarosis. Pistevo akradata oti to kalitero idiotiko ths xoras einai to Deree me diafora apo ola ta alla, opos episis pistevo oti einai kai evreos gnosto kai apodexto apo olous. opios xriazete sigekrimena epixirimata pano se afto as apadisi sto post kai efxaristos na thiksoume opiadipote aporia exei kai me pasa leptomeria.

oson afora tin anagnorisi pou anaferthike h kopela, tha eprepe na gnorizeis pos pleon to Deree meta to marathonio peri tou an tha anagnoristi h oxi, katelikse na diethetisi afto to grafiokratiko zitima (giati peri grafiokratias prokete efoson anagnorizode alla kata poly katotera idiotika pou litourgoun sthn ellada kai to Deree pou einai accredited apo NEASC opos kai to Harvard na menei sthn apekso) me to na parexi ena akoma ptixio aglikou idrimatos pou anagnorizete (anthema an afto to anagnorismeno apo ellada ptixio exei perisotero kiros apo to accreditation tou NEASC alla tespa... gia thn anagnorisi re gamoto.. heheheh)

afti ti stigmi teliono to MSc mou stin ollandia (poli pio apetitiko master se sxesi me ta perisotera aglika)kai den ixa kanena ma kanena provlima. isa isa theoro oti to Deree me proetimase para poli kala, kai an krino apo to epipedo ton sinfititon mou apo ellada (ASOE, PAPI) exo simadiko pleonektima se sxesi me aftous.

telos tha ithela na po oti free riders kai lamogia iparxoun padou kai na mi berdeveste me to an kapio plousiopedo tou deree pire ptixio meta apo 6 xronia (epanalamvanodas apo 2 fores to mathima) kai me GPA 2.2 / 4, afto pou prepei na sas aposxoli einai oti apo to Deree boris na apofitisis kai na min exeis tipota na zilepsis oute kan kai apo ASOE, arki na to thes. en oligis ama thes sto Deree na xtisis gnosi kai vasi gia ergasiako mellon alla kai gia sinexia se master eksoterikou boris na to kaneis giati sou parexete h dinatotita. h diafora me ta alla idiotika tis elladas einai oti den sou thn parexoun afti ti dinatotita kai na thes esi na sxolithis.

ps: mi miliso kalitera gia tis egatastasis tou Deree, proponis aek sto xlootapita, USA olympic team training center ktl, psaxte to

good luck

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που ο τελευταίος(α) δεν υποστηρίζει τον κώλο του (sic)..

Και το IST (όπως και το ACG) είναι αναγνωρισμένο από ανεξάρτητους φορείς όπως το QAA και το ΒΑQ ως εκπαιδευτικό ίδρυμα που παρέχει εξαιρετικής ποιότητας σπουδές ανώτερης εκπαίδευσης... Οι ίδιοι ακριβώς φορείς αξιολογούν στη Μεγάλη Βρετανία πανεπιστήμια όπως το Oxford, το Cambridge και το London Business School... Αυτό δε σημαίνει, ωστόσο, ότι μπορούμε να συγκριθούμε με αυτά τα ιδρύματα... Σαφέστατα! Κοινώς, ο παραλληλισμός του ACG (Deree) με το Harvard είναι λίγο άτοπος...

Επιπλέον, είναι αστείο να λες ότι οι απόφοιτοι των άλλων ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ή να κάνουν μια δυναμική καριέρα στην αγορά εργασίας... Όσον αφορά το πρώτο αρκεί να σου πω ότι απόφοιτοι του IST που τυχαίνει να γνωρίζω έχουν συνεχίσει τόσο σε μεταπτυχιακό επίπεδο όσο και σε διδακτορικό σε μερικά από τα πλέον prestigious πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας (π.χ. LSE, Warwick, Manchester, Bath, Strathclyde). Όσο για το δεύτερο΄, είναι αλήθεια ότι οι απόφοιτοι του Deree έχουν ένα άλφα πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας αλλά όχι τόσο για τις γνώσεις τους (φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις) αλλά απο το ισχυρό σύλλογο αποφοίτων του Deree που είναι εξαιρετικά ενωμένος και από το γεγονός ότι πολλοί από τους αποφοίτους του Deree κατάφεραν, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, να ανέβουν σε ισχυρές διοικητικές θέσεις σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και ομίλους με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται...

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι όλα αυτά τα "καλά" που περιγράφεις συμβαίνουν στο Deree αν έχεις την ικάνοτητα να ΜΗΝ μπεις στο junior... Όπως επίσης διαφωνώ και με το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα... Που σπουδάζεις π.χ. λογιστική και σε υποχρεώνει να κάνεις μαθήματα μουσικής και αμερικανικής ιστορίας... Μην ξεράσω...

Ανώνυμος είπε...

egw kanw to bachelor mou sto ist kai eimai para polu euxaristimeni!einai poly piestika kai oso afora tis ergasies to poso diavasma thelei asto!kovontai para polla atoma kathe 6mino se ergasies kai exetaseis kai den einai katholou laska opws to parousiazeis!kai de ta lew ola ayta gia na swsw ton k... mou opws leei kapoios allos i esy o idios alla giati pragmatika gnwrizw atoma kai apo deree kai apo alles sxoles kai to epipedo de sygkrinetai me to ist.ti na sou pw?mallon se allo piges..

Ανώνυμος είπε...

Pedia kata arxas den iparxi prosopiki adiparathesi toulaxiston me tous perisoterous apo esas, eimai sigouros oti kapioi fitites tou ist exoun idrosi gia to ptixio tous. Defteron, oudepote afisa na enoithei oti Harvard kai Deree amesi exoun sxesi. O tropos pou thelise na to parousiasi o/h einai isopedotikos. Ego ipa oti ta dio idrimata pistopioude apo ton idio organismo.

Peftodas sto epipedo ths prosopikis adiparathesis thelo na sibliroso pos atopo itan to sxolio tou/ths epi ton sxolion mou.

Sinexizodas sto idio epipedo sizitisis, anagastika, tha ithela na po pos asti os/ia einai o/h pou me ton idio isopedotiko xaraktira parapiei ta osa egrpsa.

Ego ipa:
“en oligis ama thes sto Deree na xtisis gnosi kai vasi gia ergasiako mellon alla kai gia sinexia se master eksoterikou boris na to kaneis giati sou parexete h dinatotita. h diafora me ta alla idiotika tis elladas einai oti den sou thn parexoun afti ti dinatotita kai na thes esi na sxolithis.”

To “sou parexete h dinatotita” afora tis gnosis kai tis vasis pou apokomizei kaneis spoudazodas sto Deree kai h sigrisi me ta alla idiotika afora thn diafora metaksi Deree kai allon idiotikon se epipedo gnoseon. Einai aftonoito pos apofitoi tou IST alla kai allon idiotikon boroun na spoudasoun ekso kai na ergastoun, tha itan astio na po to aditheto. Vevea, opos oi apopsis exoun to analogo ipovathro afton pou tis ekferoun, etsi kai oi akadimaikoi titloi einai analogoi ton idrimaton pou tous parexoun. Afto to analogiko paradigma apotiponi to ti ipa. Sxetika me ta “prestigious universities”, isos to sinolo ton admitted students kata th 10eth litourgia tou IST na analogi se arithmo me ton etisio arithmo admitted students tou Deree. Edo tha ithela na sibliroso pos kata th prosopiki mou apopsi h ASOE prepei na exei ta kalitera admission rates.

Oson afora to sxolio: “πολλοί από τους αποφοίτους του Deree κατάφεραν, --με τον ένα ή τον άλλον τρόπο--, να ανέβουν σε ισχυρές διοικητικές θέσεις” einai emfanes oti o/h einai kakoproeret h/os kai isopedotik h /os.

Sxetika me to Junior den iparxei kamia diafora peran tou oti sto junior eisai ipoxreomenos na parakolouthisis epipleon mathimata etsi oste na ftasis to epipedo tou Deree. An siblirosis me epitixia ta 60 credits pou xriazode gia to junior boris na gineis admitted meso transfer sto Deree kai na kataliksis me BSc. Telos bori esy na mi simfonis me to amerikaniko sistima o ipolipos planitis pados to exei anadiksei os to pio egiro. To oti telionis pernodas ptixio logistikis kai paralila exeis kai gnosis biologias, musikis, arxeologias, psixologias, kinoniologias, kathe allo para kako einai. Vlepeis file / fili mou den aposkopoun oloi sto na paroun ptixio kai mia thesi sto dimosio (isos) adiaforodas pliros gia tin prosopiki kaliergia kai genikoteri gnosi.

Ανώνυμος είπε...

20eth litourgia grapse lathos :)

Ανώνυμος είπε...

"Diavazodas ta ipolipa sxolia den me kalipsan,perioristikan se asafinies pou aposkopousan apla kai mono sto na kalipsoun to kolo tous" --> Αυτό δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση;

[...] katelikse na diethetisi afto to grafiokratiko zitima [...] me to na parexi ena akoma ptixio aglikou idrimatos pou anagnorizete (anthema an afto to anagnorismeno apo ellada ptixio exei perisotero kiros apo to accreditation tou NEASC alla tespa... gia thn anagnorisi re gamoto.. heheheh)--> Δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω έχει το NEASC από το το British Accreditation Council (BAC) και το Quality Assurance Agency for Higher Education???? Θα μπορούσε κάποιος με την ίδια λογική με τη δική σου να πει το εξής: "Ανάθεμα αν αυτό το αναγνωρισμένο από το Deree πτυχίο έχει περισσότερο κύρος από το accreditation του BAC και του QAA". Και μην το πάρεις στραβά... Καμία προσωπική αντιπαράθεση...

Εγώ τελείωσα το Finance του London School of Economics πέρυσι το Σεπτέμβρη. 2 Ελληνίδες με πρώτο πτυχίο από το ΠΑΠΙ στο ίδιο MSc με μένα τα παράτησαν το πρώτο τρίμηνο. Αυτό, όμως, δε λέει και πολλά για το ίδρυμα, από το οποίο απέκτησα το πρώτο μου πτυχίο. Ξέρω πολύ κόσμο από όλα τα γνωστά κολέγια (συμπεριλαμβανομένου του IST και του Deree) που τα παράτησε στο μεταπτυχιακό. Είναι καθαρά προσωπικό. Εγώ λέω ότι το IST με προετοίμασε πολύ καλά για τη συνέχιση των σπουδών μου. Αυτός που δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του MSc πιθανότατα λέει το αντίθετο.

Για τα admission rates, που αναφέρεις, δεν έχω πληροφορίες. Οπότε, μπορεί να έχεις δίκιο ή μπορεί και όχι.

Το σχόλιο μου για το σύλλογο αποφοίτων του Deree και κατά συνέπεια για τον τρόπο με τον οποίο ανεβαίνουν στις επιχειρήσεις τα μέλη του, επίτρεψε μου να σου πω, οτι δεν είναι καθόλου άτοπο ούτε άκυρο. Μπορεί να είναι λίγο κακοπροαίρετο - το παραδέχομαι. Πολύς κόσμος το γνωρίζει. Να σου πω μόνο ένα παράδειγμα. Πριν τρία χρόνια εργαζόμουν σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών, στην οποία διευθυντής marketing ήταν (και είναι απ' όσο ξέρω) απόφοιτος του Deree -ο οποίος κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο, ούτε "τις βάσεις δεν είχε αποκομμίσει". Στις πολλές περιπτώσεις που χρειάστηκε να στελεχωθεί το τμήμα του marketing ο κύριος αυτός δεχόταν να δει για συνέντευξη ΜΟΝΟ απόφοιτους του Deree. ΜΟΝΟ. Και αυτό συμβαίνει σε πολλές επιχειρήσεις όπου απόφοιτοι του Deree είναι στην πρώτη γραμμή της ιεραρχίας. Απλά ρώτα για να μάθεις. Συνεπώς, ίσως και να μην είναι καθόλου κακοπροαίρετο το σχόλιο μου. Αποτυπώνω την πραγματικότητα. Και να σου πω κάτι, μη σκας, αυτό είναι στα strengths του Deree. To κατά πόσο είναι ηθικό είναι άλλο θέμα.

Επιπλέον, επίτρεψε μου να σου πω ότι πολλοί διαφωνούν με το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα - σε προπτυχιακό επίπεδο. Μην μου πεις ότι το βρίσκεις λογικό? Ποιός υποστηρίζει τον κώλο του τώρα? Τις γενικές γνώσεις τις αποκτάς στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όχι στο πανεπιστήμιο. Εκεί πας για εξειδίκευση. Έλα τώρα. Το προπτυχιακό επίπεδο της εκπαίδευσης στην Ευρώπη είναι 20 χρόνια μπροστά από αυτό της Αμερικής και το ακριβώς αντίθετο ισχύει για το μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι δεδομένο. Το έχουν πει πολλοί ακαδημαϊκοί.

Πράγματι, το Deree λειτουργεί πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έχει τεράστια εμπειρία στο χώρο της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και το IST, όμως, είναι ένα νέο business-facing university το οποίο προσφέρει προγράμματα του University of Hertfordshire, το οποίο ανεβαίνει διαρκώς στις λίστες του Good University Guide των Times. Πέρυσι ήταν υποψήφιο "University of the Year".

Γι' αυτό φίλε/η μου μην πέφτεις σε κανένα επίπεδο αντιπαράθεσης. Εσύ ξεκίνησες την επίθεση (και επί προσωπικού) και μου μιλάς με στατιστικά που βρίσκεις στο site του κολεγίου σου. Και το IST παρουσιάζει παρόμοια στατιστικά στο site του με 85% απορρόφηση των αποφοίτων του και 98% του τμήματος πληροφορικής. Ποιός σου λέει ότι αυτά τα στατιστικά δεν έχουν παραποιηθεί?

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

"anamesa sta sxolia diavasa kai gia tous provlimatismous mias arstis mathitrias sxetika me to pio panepistimio na dialeksi gia to BSc ths"
auth eimai egw...eimai ena vima prin tin eepilogh... kai poio mperdemenh apo pote... to deree dn anagnwrizei ta 2 xronia sto IIEK opote vgainei apo ti lista kai poly lypamai gt eida tis egatastaseis tou kai trela8ika...to bca to petaw me tis klotsies apo ti lista gt nomizoun oti mas kanoun kai xarh pou tous dialegoume...oso gia to NEW YORK.. mou zitisan tin analutikh mou va8mologia ton ioulio tsakistika na tous tin paw kai akoma apanthsh dn mou exoun dwsei... tous pairnw mera para mera thl..dld eleos..
ara menoun....: IST, CITY, AGSM, METROPOLITAN.. auta nomizw...ola mou anagnwrizoun to IIEK... twra to zitima einai... poio(?) na epileksw....(?)(?)(?)(?)!!!

nicos είπε...

paidia to ist COLLEGE einai exairetiko panepisthmio...oi kathigites einai apolita katartismenoi sto antikeimeno tous o kathenas, exallou oi perissoteroi didaskoun oi didaskan sta dhmosia panepisthmia...to perivallon einai apsogo afou to ktirio einai polu megalo kai kaliptei tis anages ton foithton me enan megalo arithmo apo aithouses kai amfitheatra alla kai mia megalh vivliothikh pou apoteleitai apo enan terastio arithmo vivlion pou kaluptoun eparkos tis anages ton foithton...yparxoun anthropoi pou boreis na stirixteis kai se zitimata pou aforoun tis spoudes s alla kai prosopika! kata th gnomh m einai apo ta kalutera sthn ellada...prin apo mena to exoun teleiosei ta 2 megalutera aderfia m kai tora douleuoun se polu kales theseis se megales etairies. Den amfivalo oti borei kapoios na mhn emeine ikanopoihmenos apo to ist alla sigoura se auto den ftaei to panepisthmio...an kapoios den adexei to apaithtiko programma ton spoudon pou omos auto tha tou apoferei se ena megalo pososto thn aurianh epaggelmatikh tou kariera tote sigoura den tha einai ikanopoihmenos, se kamia omos periptosh se auto den ftaiei to IST!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ...ΕΓΩ ΣΠΟΥΔΑΖΩ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ IST ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΣΧΗΜΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ 'Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 'Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΕΚΕΙ! ΔΕ ΛΕΩ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ; ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΕΒΑΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ..Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ Μ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ IST ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ...ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ...ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ IST COLLEGE ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΕ ΡΩΤΑΕΙ ΤΙ ΣΥΣΤΗΝΩ ΑΝΕΠΙΦΗΛΑΚΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Μιας και τωρα ειδα το θεμα και τυχαινει να ειμαι αποφοιτος στο IST(Bachelor at computer science) εγω τα ειδα τελιος διαφορετικα τα πραγματα απο οτι περιγραφονται. Η εμπειρια μου μεσα στο IST ηταν πολυ καλα και εμαθα πραγματα που σε δημοσιο πανεπιστημιο σιγουρα δεν τα μαθαινεις. Γενικος βγαινοντας απο ενα τετοιο κολεγιο ο στοχος ειναι να εισαι εμπορικος. Δηλαδη να σε μαθαινουν πραγματα που αυτη την στιγμη πουλανε και οχι να σε μαθαινουν π.χ. pascal για γλωσσα προγραμματισμου που ητανε πριν 20 χρονια.

Ανώνυμος είπε...

geia sas kai apo mena!Eimai 2 eths foithths tou IST sto tmhma ths dioikhsh epix. (BA) kai exw teleiwsei plhroforikh se iek.File m den sumfwnw katholou me to arxiko post pragmatika den xerw an etuxan ola se esena h apla eisai allos enas ellinas griniarhs.. thelw na pistevw oti apla sigrines to ist me to panepistimio pou hsoun sthn agglia kai mallon den xereis pws einai ta panepistimia sthn ellada... an exeresw 1-2 periptwseis oi kathigites pou exoume sto ist einai asteria arkei na pw oti mia kathigitria mas exei vgalei ptuxio me ton megalutero vathmo sth istoria ths assoe ... apo thn taxh m kophkan arketa atoma se mathimata alla kai sto etos, exw rixei trela xenuxtia gia na paradwsw ergasies kai pistepse me akoma kai atoma pou exoun usxirous "gnwstous"-goneis kovontai aneta mexri kai gia upervash oriou apousiwn... oso gia ta agglika sto bachelor kanoume ola ta mathimata sto 3 etos ektos ean dialexoume to aggliko tmhma... na sublhrwsw opws eipothike pio panw oti exei arketes pistopoihseis apo axiopistous organismous.

P.S. xalarwste oloi autoi pou nomizete oti kanoume diafimish epeidh mas aresei h sxolh kai eimaste ikanopoihmenoi...

Ανώνυμος είπε...

meta apo polu psa3imo kai agwna... to septemvrio 3ekinisa sto City University of Seattle edw stin a8ina.. i pliopsifia twn gnwstwn mou dn to gnwrize kai auto me provlimatize... elega mipws dn einai kalo... alla akolou8isa ton enstikto mou (gt ekei vasistika) kai gia prwto trimino -3ou etous..- 8ewrw oti einai mia xara apsogo...
oso gia to ist... 8elw na sas pw oti exw akousei polu kala logia mesa apo to diko mou collegio!

Ανώνυμος είπε...

Μηπως καποιος γνωριζει μεσες ακρες ποια ειναι τα διδακτρα του IST?

Ανώνυμος είπε...

ολα τα ιδιωτικά πάνε ~6.000 το χρονο

Ανώνυμος είπε...

Oson afora ta didaktra ola paizoun peripou to idio, apo 6000 mexri 8000. Prosoxi mono sto ti kaliptoun kai posa xronia. Epesa se ena me 6000 alla eithele exetastra an meineis meataxetasteos, kai allo pou eitan 4 xronia to tetarto sthn Agglia. Giafto loipon psaxete me leptomereies.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι τέλειωσα το IST. Διαβάζοντας τα αρθρα αυτά έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις.
Διδακτικό προσωπικό.
Το επίπεδο είναι πολύ καλό. Εχει καθηγητές με διδακτορικό, και αρκετοί από αυτούς είναι και καθηγητές σε Πανεπιστήμια, π.χ Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΣΟΕ) (π.χ. Χιώτης, Τζωάνος, Παπαθανασίου, Γκιζέλης κλπ) Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ιατρικό Αθηνών κλπ κλπ
Όλοι έχουν διδακτορικό, ενώ οι εργαστηριακοί έχουν τουλάχιστο Μεταπτυχιακό.

Κανονισμοί.
Τηρουνται οι κανονισμοί του πανεπιστημίου που δίνει το francise (UH), που πιθανόν να ακούγονται παράξενοι σε μερικά σημεία για την Ελλάδα, αλλά αυτοί είναι. Αν διαλέξεις αυτό θα πρέπει να το αποδεχεσε όχι να θες να κρίνεσαι με τους κανονισμούς των Ελληνικών Πανεπιστημίων (που δεν υπάρχουν).

Σύστημα βαθμολογίας.
Πάλι εδώ είναι το Αγγλικό σύστημα, αρέσει ή όχι. Το ίδο εφαρμόζεται και στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια (και θεωρητικά πρέπι να εφαρμοσθεί και στα Ελληνικά βάσει Bolonia)

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα το άρθρο με μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και δεν έχω καμία εμπειρία από ιδιωτική ελληνική μεταλυκειακή εκπαίδευση και θα ήθελα να επισημάνω κάτι: Ότι ουδεμία σχέση έχει με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση όσον αφορά τη φιλοσοφία και τον χαρακτήρα και δε θα έπρεπε πιστεύω να ταυτίζεται με αυτή, όπως φάνηκε από ένα κομματάκι του post σου. Μπορεί τα πράγματα εδώ να είναι όντως μπουρδέλο, αλλά να παραλληλίζονται με κερδοσκοπικά ιδρύματα τα οποία δεν παρέχουν επίσημους πανεπιστημιακούς τίτλους το θεωρώ τουλάχιστον άτοπο.

Giannis είπε...

Re paidia ilikrina mperdeftika...

egw akoma den teliwsa to likeio alla psaxnw na brw kanena sovarw panepistimio!

mporei kapios apofitos i foititis tous IST na mou stilei ena e-mail gia na me enimerwsei gia tin allithini katastasi tou panepistimiou?

sas parakalw na min einai kapios pou exei na kerdisei kati me to na glipsei i na brisei to IST...

to e-mail mou einai jskoullos@hotmail.com

na simiwsw oti den eimai idietera kalos mathitis (kolimenos sto 13 edw kai 5 xronia) alla gia na leme kai tou stravou to dikio apla den antexw ta ellinika sxoleia... tha mporesw me analogi prospatheia na antapexelthw ?

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρει κανείς πόσο είναι πλέον τα δίδακτρα στο IST College?

Ανώνυμος είπε...

8000 E συνολικά το χρόνο, 3 χρόνια σπουδές. Περιλαμβάνονται όλα

Ανώνυμος είπε...

Πριν μερικά χρόνια άρχισα να αναζητώ πανεπιστήμια στην Αγγλία για να συνεχίσω τις σπουδές μετά το λύκειο. Τελικά είχα ήδη αργήσει και κατέληξα να πάω σε αυτό το κολέγιο.
Από ότι μάθαινα και τελικά μας έλεγαν και οι ίδιοι, είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα από το να σπουδάσει κάποιος στο ίδιο το πανεπιστήμιο έξω. Δεν είχα λόγο να μην το πιστέψω. Πριν συνεχίσω θα πω ότι έχω τελειώσει το IST Studies στο προπτυχιακό πρόγραμμα και απέκτησα Bachelor με τον ανώτερο βαθμό, στη πληροφορική από το UNIVERSITY OF HERTFORDSHIRE.
Υπήρχαν κάποιοι αξιόλογοι καθηγητές αλλά μέχρι εκεί. Παρότι είχα δείξει ότι με ενδιαφέρει πολύ το αντικείμενο, έγραφα πάνω από 90% σχεδόν σε όλα τα tests. Aσκήσεις που μας βάζανε για το επόμενο μάθημα, τις έλυνα επιτόπου την ίδια στιγμή, παρόλα αυτά, το εργαστήριο χωριζόταν σε 3 τμήματα, και με είχαν σε τμήμα στο οποίο οι περισσότεροι δεν ήξεραν πώς να κάνουν login, ενώ τα πάντα γινόντουσαν με ρυθμούς χελώνας, από το να ανοίξουν ένα πρόγραμμα μέχρι να κάνουν αυτό το οποίο ζήταγε ο καθηγητής, πράγμα το οποίο τελικά οι περισσότεροι για να μην πω όλοι δεν το κάνανε είτε γιατί δεν μπορούσαν είτε επειδή ήταν απασχολημένοι με το facebook ή κάποιο flash game.
Με μεγάλη μου απογοήτευση κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να με βάλει στο τμήμα που είχανε για όσους ενδιαφερόντουσαν περισσότερο ή ήταν πιο «καλοί» ας το πω έτσι. Όταν αντέδρασα το μόνο που μου είπαν είναι ότι είναι το ίδιο πράγμα. Στη πραγματικότητα μόνο το ένα είχε καθηγητή κάτοχο διδακτορικού διπλώματος από όσο θυμάμαι και από ότι μου είπε μια συμμαθήτρια ο ίδιος επέλεγε τα άτομα που θέλει να έχει το τμήμα του, ενώ έμαθα ότι διδάσκει και σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Τα άλλα τμήματα είχαν καθηγητές, έναν με bachelor και έναν με master (απόφοιτοι και οι δύο του ίδιου του κολλεγίου)
Δεν θα ήθελα να υποβαθμίσω την ύλη σπουδών καθώς ήταν σε σωστό επίπεδο πιστεύω, παρόλα αυτά δε μπορώ να πω ότι μου περάστηκε καμία φιλοσοφία και κανένα ίχνος εκπαίδευσης από τη σχολή αυτή. Ζήτημα να θυμάμαι 1 - 2 άτομα να είχανε κάποιο βιβλίο, καθώς θα έπρεπε να διαθέσουμε επιπλέον χρήματα, 300 ευρώ τουλάχιστον… και μην ξεχνάμε ότι τον χρόνο τα δίδακτρα αγγίζουν τα 8000 ευρώ. Στο μάθημα πολλοί ερχόντουσαν αργοπορημένοι από το κιλικίο με τη φραπεδιά στο χέρι καθώς τις περισσότερες φορές περισσότερο χαβαλές γινόταν παρά μάθημα, τόσο από τη μεριά των φοιτητών όσο και των καθηγητών.
Το μάθημα (όταν γινόταν) γινόταν κυρίως με φωτοτυπίες και σημειώσεις. Το βιβλιοπωλείο που έχει μέσα στη σχολή, σου επιτρέπει να πάρεις ένα βιβλίο το πολύ για 24 ώρες (δηλαδή ίσα - ίσα να το κοπιάρεις και να το επιστρέψεις). Εγώ μια φορά που πήρα ένα βιβλίο και το καθυστέρησα 1-2 μέρες με έπαιρναν τηλέφωνο στο κινητό και με πολύ έντονο ύφος μου λέγανε να το επιστρέψω αυτή τη στιγμή… (οκ)
Γενικά θα διακρίνει κανείς ένα υπεροπτικό ύφος ότι εδώ είμαστε πανεπιστήμιο και όχι ΙΕΚ, ασχέτως με το τι τελικά συνέβαινε. Από τη γραμματεία και με κατηγορηματικό ύφος δεν θα σε αφήσουν να δανειστείς ούτε συρραπτικό.
Θυμάμαι ένα άτομο που δεν έβρισκε έγκαιρα τα χρήματα στην αρχή του μήνα καθώς δεν είχε την οικονομική άνεση συγκριτικά με τους υπόλοιπους και το αποτέλεσμα ήταν να δέχεται επανωτά τηλεφωνήματα και πίεση από τη γραμματεία της σχολής. Τυχαίνει να το γνωρίζω επειδή τον πήρανε τηλέφωνο τη στιγμή του μαθήματος ενώ καθόταν δίπλα μου. Επίσης όποιος είχε οικονομικές εκκρεμότητες πράγμα το οποίο μας επισήμαναν συχνά, δεν μπορούσε να δώσει εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς με αποτέλεσμα να χάνει το έτος και ό,τι αυτό συνεπάγεται. (συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

πουσίες και τέτοια δεν υπήρχαν μιας και το διάβασα σε κάποια από τα σχόλια. Πάρα όσα ανέφερα όμως μια μέρα που καθυστέρησα να φτάσω στη σχολή για 5 λεπτά λόγω κίνησης (όποιος είναι από Αθήνα θα με καταλαβαίνει) και πήγα να μπω σε ένα μάθημα που έκανα για δεύτερη φορά στην αρχή του τρίτου έτους, μου είπε με άγριο ύφος ο καθηγητής ότι δεν μπορώ να περάσω! (Δηλαδή αν είσαι στα τέτοια σου κάνεις χαβαλέ και αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά τρως και πόρτα.) Όταν τον ρώτησα αν μπορώ να μάθω τον λόγο μου απάντησε επειδή αργήσατε κύριε, χρησιμοποιώντας με προφανώς για να επιβληθεί στην υπόλοιπη τάξη. Του ζήτησα να πάμε στον διευθυντή να λύσουμε το θέμα, καθώς τέτοια αντιμετώπιση δεν είχα ξανά δει ούτε στους χειρότερους μαθητές. Πηγαίνοντας του εξήγησα ότι δεν έρχομαι για χαβαλέ άλλα για να μάθω και ότι για αυτό πληρώνω. Εκείνος χωρίς να πει τίποτα με θυμωμένο ύφος, με το που φτάνουμε στο γραφείο μιλάει πρώτος και στρεβλώνει τα λόγια μου λέγοντας ότι «ο κύριος από εδώ λέει ότι επειδή πληρώνει μπορεί να έρχεται στο μάθημα, όποτε θέλει και άμα κάνει κέφι».
Κάτι τέτοιο όπως ήταν φυσικό με εξόργισε με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρή ένταση και αντί να λυθεί το θέμα μέσω του διαλόγου με κάλεσαν σε ένα άλλο γραφείο ενός άλλου διευθυντή ο οποίος με άγριο ύφος στο διάδρομο μπροστά ακόμη σε μαθητές από άσχετα τμήματα, μου είσαι ο τάδε; Έλα να πάρεις ότι χρήματα έχεις δώσει να σηκωθείς να φύγεις από εδώ…
Τελικά λύθηκε το θέμα ύστερα από πολλές ώρες, καθώς αποδόθηκε σε παρεξήγηση.
Η εντύπωση μου όμως παραμένει κακή τόσο για το συγκεκριμένο κολλέγιο όσο και για τα κολλέγια γενικότερα στην Ελλάδα.
Από τη μία υπήρχαν αυστηροί κανόνες και κριτήρια για να περάσεις ένα μάθημα/μια εργασία, από την άλλη υπήρχανε φοιτητές-φαντάσματα που δεν τους ήξερε κανείς και δεν είχανε πατήσει ούτε σε ένα μάθημα. ένας τέτοιος έτυχε να βρίσκεται για μια χρονιά στη δική μου ομάδα σε ένα μάθημα το οποίο απαιτούσε ομαδική εργασία και αναγκαζόμασταν να κάνουμε την εργασία με ένα άτομο λιγότερο, έχοντας μειονέκτημα συγκριτικά με τις άλλες ομάδες! Και ο καθηγητής το γνώριζε αλλά ήταν αναγκασμένος να τον βάλει κάπου, από ότι μας έλεγε. Το περίεργο είναι ότι ενώ δεν θα έπρεπε να έχει περάσει το συγκεκριμένο άτομο (και είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν το μόνο) καθώς δεν ήταν παρόν σε κανένα μάθημα και δεν είχε παραδώσει καμία εργασία ούτε από όσο ξέρω είχε έρθει να γράψει εξετάσεις, έκανε την εμφάνιση του στη παρουσίαση πτυχιακής εργασίας στο τέλος της χρονιάς! Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ανώνυμος είπε...

Ανακαλώ τα όσα έγραψα παραπάνω. Προσπαθώ από τη πρώτη στιγμή να σβήσω τα τελευταία σχόλια αλλά δε βρίσκω τρόπο.

Τα πράγματα δεν είναι τραγικά όπως παρουσιάζονται στο blog (και τα παρουσίασα κ εγώ παρασυρόμενος από το άρθρο)... καθώς πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια από τις πλέον αξιόλογες και αξιοκρατικές σχολές σε όλα τα επίπεδα.

Αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος παρακαλώ πολυ ας τα διαγράψει.
Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το IST τα παραπάνω σχόλια τα έστειλα χωρίς να έχω ενημερωθεί από το blog ή το blogger.com ότι δεν θα έχω τη δυνατότητα να τα επεξεργαστώ/διαγράψω (όπως γίνεται στο facebook για παράδειγμα), με αποτέλεσμα ενώ τα έγραψα βιαστικά να παραμένουν μόνιμα και ας είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος τους υπερβολικά και αναληθή. Επειδή ήταν αδύνατη η επικοινωνία μέσω email με τον υπεύθυνο του blog για να τα σβήσει (επιστρέφεται πίσω το email), θα αναγκαστώ να επιστρέψω και να τα πάρω πίσω ένα προς ένα όσα είπα για όσους τυχών τα διάβασαν.
Στο κολλέγιο δεν υπήρχαν μόνο κάποιοι αξιόλογοι καθηγητές. Αλλά κατά τη πλειοψηφία τους ήταν αξιόλογοι και άρτια καταρτισμένοι στο αντικείμενο.
Οι μαθητές που δεν είχαν υψηλές επιδόσεις ταυτόχρονα δεν είχαν και καλούς βαθμούς ή πολλές φορές κοβόντουσαν, όπως και είναι αναμενόμενο. Κάθε χρόνο κόβονταν πολλά άτομα ενώ κάποιοι άλλοι έχαναν ολόκληρη τη χρονιά (κυρίως όσοι αδιαφορούσαν, ή ήταν με το φραπέ στο χέρι και νομίζανε ότι βρίσκονται σε κάποιο ΙΕΚ για να περάσουν την ώρα τους).

Ανώνυμος είπε...

Πράγμα που δείχνει οτι υπήρχε επίπεδο ενώ για να περάσεις μάθημα έπρεπε να στρωθείς να διαβάσεις για ώρες και να κάνεις τη μια εργασία μετά την άλλη. Ακόμη και στις γιορτές όπως Χριστούγεννα και Πάσχα καθόμασταν και κάναμε εργασίες! Οι περισσότεροι καθηγητές έχουν διδακτορικό, και μόνο ελάχιστοι (βοηθοί σε εργαστήρια) το λιγότερο master. Δεν υφίσταται καμία πίεση για οικονομικούς λόγους παρά μόνο ενημερωτικού τύπου επισήμανση για πολύ ακραίες περιπτώσεις που έχει καθυστερήσει μήνες η καταβολή των προσυμφωνημένων διδάκτρων. Τίποτα το ακραίο δηλαδή, πέρα της βασικής υποχρέωσης του κάθε σπουδαστή σε κάθε ιδιωτική σχολή, είτε αυτή είναι κάποιο φροντιστήριο, ιδιωτικό σχολείο, κολέγιο κοκ. Ας μη γινόμαστε παράλογοι. Όσο για τη περίπτωση του συμμαθητή που ανέφερα αμέσως αφού πάτησα δημοσίευση θυμήθηκα ότι δεν είχε πληρώσει για μήνες…
Όσο αφορά το γιατί δεν με έβαλαν σε τμήμα για όσους ενδιαφέρονταν περισσότερο όπως είπα, είναι γιατί δεν υπήρχε κάτι τέτοιο! Θυμόμουν λάθος! Το μπέρδεψα με μια άλλη ιστορία... Έχουν περάσει και κάμποσα χρόνια (αφού τότε είχα ακόμη μόνο μαύρες τρίχες).
Τα δίδακτρα δεν ήταν τόσο ακριβά και τα βιβλία δεν ξέρω καν πόσο κόστιζαν.

Ανώνυμος είπε...

Από τη πλευρά των καθηγητών δεν γινόταν χαβαλές, ίσως κάποια έξυπνα σχόλια – απαντήσεις πάνω σε εξυπνάδες μερικών, δηλαδή νορμάλ πράγματα, ενώ όσοι μαθητές επιχειρούσαν να κάνουν χαβαλέ χαλώντας το μάθημα, περνάγανε έξω κατόπιν υποδείξεως του καθηγητή προκειμένου να διεξαχθεί το μάθημα σωστά. Κατά κανόνα γινόταν μάθημα, ενώ όσο για παιχνίδια στα εργαστήρια ίσως τώρα που το θυμάμαι καλύτερα να ανοίγανε στα κρυφά μέσω internet. Σχετικά με το facebook δεν θυμάμαι αν ήταν της μόδας. Νομίζω το myspace είχε τη τιμητική του στα διαλλείματα. Όσοι γινόντουσαν αντιληπτοί στο μάθημα δεχόντουσαν υπόδειξη από τον καθηγητή για να τα κλείσουν.
Σε οποιαδήποτε σχολή θα υπάρχουν καλοί και κακοί μαθητές. Και σε οποιαδήποτε ειδικότητα. Μπορεί κάποιος να αποφοίτησε οριακά και να μη κράτησε πολλά πράγματα, χωρίς όμως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα για να κατακρίνει κάποιος μια αξιόλογη σχολή. Είναι καθαρά πόσο ενδιαφέρεται ο καθένας να ασχοληθεί με το αντικείμενο.
Σχετικά με τον φοιτητή «φάντασμα» που ανέφερα στο τέλος, δεν είμαι σίγουρος καθώς μπορεί να είχε έρθει για εξετάσεις και να μην τον είχα αντιληφτεί αφού είναι μεγάλες οι αίθουσες, ή να είχε υποβάλει δικαιολογητικά και να είχε εξεταστεί άλλη μέρα. Δεν το ξέρω ούτε θέλω να επιμείνω σε αυτό. Μπορεί να μη θυμάμαι καλά.
Δεν θα αναρτήσω άλλο σχόλιο για να μην ύπαρξη σύγχυση (πχ προσποιηθεί άλλος ότι είμαι εγώ) καλή συνέχεια και να ελέγχετε πρώτα αξιόπιστες πηγές και όχι ανώνυμα δυσφημιστικά blogs που παρασύρουν και εμάς τους απλούς αναγνώστες να κάνουμε τη τρίχα τριχιά. Κοιτάτε πρώτα επίσημα ειδησεογραφικά sites, μην παίρνετε της μετρητής ότι διαβάζετε σε blogs, και φυσικά ρίχνετε και μια ματιά στα sites των ίδιων των κολεγίων, πηγαίνετε και από το καθένα και συγκρίνετε! Καλή συνέχεια.

ο Tsakos είπε...

Εσείς που πάτε στα ιδιωτικά λέγετε οτι θέλετε ότι λέει η ανάρτηση είναι η απολυτη αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Για σε όλους. Κοιτάξτε εγώ πήγα να κάνω Msc στο Surrey και αφού πλήρωσα προκαταβολικά 10000 λίρες μόνο για το Msc και άλλες 10000 λίρες κόπηκα σε όλα τα μαθήματα και με έδιωξαν και από το πανεπιστήμιο. Επέστρεψα και γράφτηκα ΑΣΣΟΕ και είδα αντίστοιχα με αυτά που λες εσύ στο IST. Τώρα αυτό που ήθελα να συμπληρώσω στην συζήτηση είναι ότι έχω γνωστό στο IST που μου είχε επιβεβαιώσει τα ίδια. Όμως αυτά ωχριούν σε σχέση με αυτά που έχω ακούσει για το BCA που παραδοσιακά είχε τα χειρότερα πανεπιστήμια στην Αγγλία (πολλές φορές δεν ήταν ούτε 120α στα 120). Παρότι ότι είμαι απόφοιτος ελληνικών πανεπιστημίων φαντάζομαι ότι τα κολέγια είναι πολύ χειρότερα από τα ελληνικά πανεπιστήμια, χωρίς να σημαίνει ότι τα τελευταία είναι κάτι εξαιρετικό. Πιστεύω ότι υπήρξα όσο ειλικρινής γίνεται ενώ π.χ. θα μπορούσα να κατηγορήσω το School of management του Surrey μια και υπέστησα οικονομική και ψυχική καταστροφή. Αλλά τι να πεις; οι άνθρωποι απλά ήταν σωστοί και δεν έπαιζαν. Μακάρι και εγώ να είχα πάει IST ή να έμενα εδώ.

eirini είπε...

Καλησπέρα και από μένα! Σπουδάζω στο Deree και οφείλω να πω ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένη από πολλές απόψεις... Και καθηγητών και απουσιών και επιπέδου μαθητών. Τα δίδακτρα περιττό να αναφέρω ότι είναι παραπάνω από 8.000 ευρώ το χρόνο. Λόγω μιας ''λαμογιάς'' που μας έπαιξαν τώρα θα φύγω από εκεί και θέλω να συνεχίσω σε άλλο κολλέγιο. Όποιος μπορεί να με βοηθήσει στην επιλογή μου επειδή η ''βιτρίνα'' μου φαίνεται παντού η ίδια το mail μου είναι erimouzaki@gmail.com . Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Ανώνυμος είπε...

The workouts are pretty tough and the diet to gain balance, strength and
coordination even though this form of order of p90x classic
exercise does not seem very intense.

Also visit my page; you can find out more

Ανώνυμος είπε...

loipon prin 1 xrono apofoitisa kai ego apo to IST College / Studies i pos allios skata legete. opos ta les einai kai pleon ligo xeirotera, oxi apo thn apopsi ton foititon , alla apo ka8igites , prosopiko kok . oso g metaptuxiako pefteis pano sto DOATAP k de vgazeis akri , gt osa lene peri anagnoriseis : mpourdes !! 8a kano k ego sxetiko ar8ro me pio prosfates plirofories

Ανώνυμος είπε...

έκανα ένα σύντομο review στο IST Studies 2013 γιατί τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα πλέον. όσοι θέλουν ας μπουν στο http://beota.wordpress.com/2013/07/18/ist-studies-review/
καλή συνέχεια :)

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια είναι έτσι τα πράγματα;

Ανώνυμος είπε...

me synxorhte pou tha to pw auto alla poli den xerete ti sas ghnete!To anaferomeno kolegio einai apla ena apo ta kalhtera!

Ανώνυμος είπε...

poly swsta ta leei o apo panw!!(to iposxomai den eimai egw sthn anagnvrish tou ptyxiou mou!)

Ανώνυμος είπε...

Katarxas apeuthinomenh se olous tous "exipnakides" ton elhnnikon dhmosiwn panepisthmion( mauro xali ta shxenomai!,idika meta to 2 pou eida sths paneladikes),ola auta ta arnika sxolia sas dhlonoun FOVO,nai kuyrioi FOVO,mas fovaste,niwthete apili giati xerete oti emhs tha hmstae oi igetes tou aurio!!O logos einai aplos..mas mathenoun sta kolegia an exoume leadership skills,kai self-confident!!

Unknown είπε...

DO YOU HAVE A DIPLOMA OR DEGREE? YOU CAN BECOME OUR ASSOCIATE!
DO YOU STUDY AT A UNIVERSITY OR COLLEGE? YOU CAN BECOME OUR CUSTOMER!

EDUCATION+ PRACTISE OF EDUCATION IN CYPRUS.


ASSIGNMENTS FOR COLLEGE AND UNIVERSITY STUDENTS.
CORRECTIONS OF THEIR ASSIGNMENTS AND THEIR DISSERTATIONS (BA, BSc, MASTER, PHD).

HELP BEFORE THE EXAMS AND TESTS.

ADVISORS:GRADUATES OF UK, USA, FRENCH UNIVERSITIES AND HOLDERS OF MASTER’S, PHD, BSC, BA. EXPERIENCE: FROM 1992 TO PRESENT.

PLEASE CALL 99427689 or send an sms 99427689.
Mr. Stelios.

Zozet είπε...

γέλασα πολύ !!! Μπορεί να είναι παλιό το ποστ αλλα δεν έχει αλλάξει τιποτα !!!
έχω γράψει και εγώ κάτι παρόμοιο , θα χαρώ πολύ να το δεις

www.beota.wordpress.com